Moikka maailma!

Tänään on mun ensimmäinen vapaapäivä. Tää viikko on ollut todella väsyttävä ensinnäkin sen takia, että kaikki on uutta ja outoa, ja toisenakin sen takia, että nää pojat liikkuu paikasta toiseen enemmän päivän aikana, mitä mä viikon.

Eli viime Sunnuntaina (30.07.2017) mä hyppäsin lentokoneeseen ja lähdin matkalle kohti Hollantia. Mä lähdin Au pairiksi ja tarkoitus olisi olla täällä noin vuosi.

Mun Au pair perhe on todella mukava. Mä huolehdin kahdesta pojasta 4 ja 5 vuotiaista. Mutta syyskuussa olisi tarkoitus tulla perheen lisäystä, joten sitten mulla on kolmas poika kenen perään katsoa.

Sunnuntaina mä tosiaankin saavuin tänne. Me asutaan lähellä Amsterdamia, muttei siellä kuitenkaan. Tää on kiva pienehkö kylä. Puutarhat täällä on todella hienoja! Nää ihmiset laittavat oikeasti paljon aikaa ja rahaa niiden puutarhoihin! Talotkin on tosi hienoja ja erilaisia kuin Suomessa. Ne on tosi lähellä toisiaan ja pihat on todella pieniä. Leikkipuistoja löytyy joka kolkasta. (Normaalisti me käydään poikien kanssa päivän aikana varmaan neljässä erileikkipuistossa…)

Maanantaina ja tiistaina mä jäin kotiin äidin kanssa. Hän opetti mulle, kuinka poikien päivät toimii ja suunnilleen myös kaikki muu. Aamusin herätään kello 7.15 (paitsi että mä herään 7.00 että ehdin itse laittaa itseni valmiiksi päivän koitoksiin!) ja puetaan päälle sekä tehdään aamupesut. Yleensä me ollaan valmiita noin kahdeksalta ja sillon me syödään aamupala. Hassua ja erilaista ehkä suomalaiseen aamupalaan verrattuna (tietysti riippuu siitä mihin on tottunut) on se, että leivän päälle laitetaan kaikenmoisia erilaisia suklaa- ja pähkinätahnoja sekä strösseleitä (?). Mä maistoin tänä aamuna paahtoleivän päällä keksinmakuista voita ja oli hyvää. Mutta mä taidan kuitenkin tyytyä ihan normaaliin leikkele, juusto ja kurkku voileipään, kun eihän täällä muuten jaksa toimia!

Aamupalan jälkeen pojat yleensä leikkii ja me saatetaan käydä jo siinä vaiheessa ulkona leikkipuistossa. Kymmeneltä pojat saavat valita hedelmän ja sen jälkeen me mennään ulos paitsi jos sataa. Eilen satoi, joten me katsottiin poikien kanssa lastenohjelmia ja luettiin kirjaa. Kello 12 on ruoka-aika, mutta täällä ei syödä lämmintä ruokaa vaan leipää. Tietty mä saan syödä lämmintäruokaa jos haluan, mutta mä yritän totutella näihin tapoihin.

Sitten me yleensä lähdetään taas ulos, koska pojat alkavat riehua kun ovat liian kauan sisällä. Ulkona tosin he leikkivät todella rauhallisesti… Aika usein me otetaan tässä vaiheessa pojille pyörät, koska he tyykkäävät pyöräillä. Hassua täällä on tää pyöräilykulttuuri ja kuinka paljon näkee ihmisiä pyöräilemässä. Ihan eri skaala kuin Suomessa. Eikä kukaan käytä kypärää! Ei edes nää pikkupojat, vaikka pieniä ovatkin. Tuntuu vähän hirveältä. Täällä myös ajetaan skootterilla ilman kypärää! (Se on myös hassua aina välillä nähdä, kuinka koko perhe ajaa skootterilla paikasta A paikkaan B).

Sitten kello 14-15 syödään välipala, joka on hedelmä ja keksi. Mua aina jännittää antaa keksiä, kun oon ihan hukassa, mikä on ”aikuisten” keksi ja mikä ei ! Mutta en ole ainakaan vielä saanut huutoja väärän keksin antamisesta. Eikä auta kysyä pojilta, kun he huijaavat.

Välipalan jälkeen pojat leikkivät pihalla tai sisällä. Sitten mä alan illalla tekemään viiden maissa ruokaa, niin he katsovat TV:tä. Ruoka on valmista 17.30 kun äiti tulee töistä ja me kaikki syödään yhdessä. Sen jälkeen mulla alkaa vapaa-aika.

Se vapaa-ajan alkaminen on vielä vähän hassu juttu, kun en tiedä, mitä tehdä. Normaalisti töistä vaan lähdetään kotiin, mutta nyt kun, mä työskentelen ja asun samassa paikassa niin tuntuu hassulta. Usein mä jään alakertaan vielä hetkeksi ja hiippailen sitten ylös, kun poikia laitetaan nukkumaan.

Vielä en oo löytänyt ystäviä mutta hain salijäsenyyden ja siellä kävinkin jo kerran. Näin mulla on täällä ainakin jotain tekemistä iltaisin. Usein mä katson kyllä netflixiä (joka näkyy vain Hollaniksi ja Englanniksi…). Mutta eiköhän tämä tästä, kunhan vain kotiudun ensiksi. Tarkoituksena olisi löytää jotain Au pair ystäviä ehkäpä Amsterdamista ja viettää siellä sitten viikonloppuvapaita.

Tänä viikonloppuna meillä olisi takoitus mennä Saksaan vierailemaan isän vanhemmilla, kun toisella heistä oli syntymäpäivä. Vähän mua jännittää mennä, mutta eiköhän se suju ihan hyvin. Olisin mä kotiinkin saanut jäädä, mutta vähän sekin jännitti ja tuntu, että jos jään niin se viestittäis, ettei mua kiinnosta olla osa tätä perhettä. No eiköhän se ihan hyvin mene!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *