Ensimmäinen viikko

Ensimmäinen viikko olis nyt sitten takana. Viikko on vierähtänyt tosi nopeasti, eikä oikeastaan ees tunnu siltä, että olisin viikon viettänyt vieraassa maassa ja talossa. Tuntuu myös hassulta, että oon tutustunut tähän perheeseen vasta viikko sitten (äidin kanssa oltiin tietysti viestitelty ennen kuin saavuin!) Pojatkin ottivat mut niin hyvin vastaan, että nyt tuntuu kuin oltais tunnettu jo monta vuotta!

Tänä viikonloppuna tai oikeastaan lauantai iltapäivänä me suunnattiin Saksaan tän perheen isän vanhemmille. Matka kesti vähän päälle tunnin (mutta se vauhti, mitä ajettiin ”moottoritiellä” oli kyllä aika vauhdikasta!) ja sitten me oltiinkin perillä.

Sinne taloon astuessani opin heti jotain uutta! Hollantilaiset käyttävät kenkiä sisällä! En tosiaan tiennyt sitä ja siinä oli sitten ihmettelemistä, että mitä nää ihmiset oikein horisevat ! Mutta kyllä se siitä, kun he rautalangasta väänsivät, että näin täällä Hollannissa. Tän mun perheen äiti on kotosin Suomesta, joten hän on tottunut olemaan ilman kenkiä ja sen vuoksi tämäkin asia tuli eteen vasta kun olin ollut viikon Hollannissa.

Se talo oli hienoin talo, mitä mä olen koskaan nähnyt. Sitä on tosi hankala ja vaikea selittää, kuinka mahtavan näköinen se talo oli. Mutta esimerkiksi se huone, missä mä nukuin oli tosi iso ja siellä oli sauna sekä solarium. Ulkona oli hieno alaston mies -patsas, mikä ehkä kertoo jo paljon. Ja sisällä se sisustus oli tosi hienoa. Luulen, että ne on hankenut ulkomailta paljon niitä patsaita, mitä siellä oli.

Ei me paljoa siellä tehty. Söin tosi paljon ruokaa, mikä on ihan normaalia isovanhemmilla kyläilessä. Illalla kun pojat oli jo mennyt nukkumaan, me vietettiin sen isän äidin syntymäpäivää. Sinne tuli pari muutakin vierasta naapurista ja sit pari sukulaista. Opin sen, että tuttujen kanssa yleensä annetaan poskipusuja kolme kappaletta. Mutta onneksi (näin suomalaisena) ei tarvinut vielä ketään pussailla. Hassua oli myös ne snacksit, mitä tarjoiltiin: parsaa, juustoa ja suolakurkkua käärittynä leikkelemakkaraan sekä todella paksu maksamakkaran palanen.

Sitten tänään sunnuntaina me käytiin leikkipuistossa, syötiin leipää ja lähdettiin ajamaan takaisin kotiin. Enpä mä paljoa muuta tehnyt. Pelasin toisen pojan kanssa candy crush sagaa. Tarkotus oli mennä salille, mutta se meni jo aika aikasin kiinni niin en sitten ehtinyt. Huomenna kuitenkin sinnekinpäin olisi tarkoitus raahautua.

Huomenna myös mun ystävä tulee poikaystävänsä kanssa tänne Hollantiin. Perjantaina mä ne vasta ehdin näkemään, mutta oon silti tosi innoissani. Kiva nähdä kaveria, vaikka siitä nyt on vain viikko ja yksi päivä, kun viimeksi nähtiin. Mutta toinen hyväpuoli tässä on, että hän pystyy tuomaan mulle tavaroita, mitä tarvin. Tuntuu, että t-paidoista on varsinkin pulaa vaikka omasta mielestä mä niitä ihan hirveesti pakkasinkin.

Ens viikolla olis muutenkin suunnitelmissa nähdä mun todella pitkäaikaista internetystävää, joka asuu Belgiassa. Me ei olla koskaan nähty oikeassa elämässä, mutta ollaan juteltu jo kolme vuotta! Nyt vähän jänskättää hänen tapaaminen, mutta oon tosi innoissani myös! Tätä hetkeä me ollaan ootettu ja suunniteltu, muttei oikein olla saatu mitään aikaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *